Culinar nominerat till pris
Svenska livsmedelsföretaget Culinar, med huvudkontor i Kristianstad, har nominerats till en av livsmedelsvärldens finaste utmärkelser: ”Innovation of the Year”, som delas ut vid den stora Food Ingredients‐mässan i Frankfurt i november.
Culinar nomineras för sin produkt Culinax, ett smaksystem som öppnar helt nya möjligheter för naturlig smaksättning av till exempel snacks, charkuterier, bröd, kex och kakor.
– I alla tider har det varit ett problem inom livsmedelsindustrin att få smaker och aromer att bevaras under tillverkningsprocessen. Culinax har två stora fördelar: Det är procesståligt och gör dessutom att smakerna frigörs på ett naturligt sätt, säger Culinars marknads‐ och försäljningschef Håkan Christensson.
För livsmedelsindustrin öppnar Culinax inte bara för smaksättning på ett sätt som tidigare har varit omöjligt, utan också för helt nya, moderna produkter som möter dagens förväntningar på fräschör, smakrikedom och hållbarhet.
Culinax är resultatet av ett intensivt forskningsarbete på Culinars utvecklingsavdelning. I botten finns Culinars mångåriga erfarenhet och djupa kunskap inom smak och textur.
Hemligheten bakom Culinax är att det skyddar smaker och aromer så att de klarar även de mest krävande processer. Detta oavsett om det gäller bageriprodukter, charkuterier, färdigmat eller snacks. Culinax är också mycket gynnsam att använda till olika lågfettprodukter, till exempel snacks.
– Med Culinax klarar aromerna hela processen och sedan frigörs smaken långsamt och naturligt. Det är ungefär som när man tuggar på en bit äpple – smaken växer, utvecklas och förändras, klingar av och lämnar en angenäm eftersmak, säger Håkan Christensson.
Food Ingredients Excellence Award tilldelas årets bästa innovation inom livsmedelsbranschen. Culinars nya smaksystem Culinax är en av tre nominerade. Vinnaren offentliggörs den 17 november vid årets upplaga av livsmedelsmässan Food Ingredients Europe, som hålls i Frankfurt.
För mer information om Culinar och Culinax, kontakta: Håkan Christensson, marknads‐ och försäljningschef, Culinar +46 (0)708 18 24 24 [email protected]
Culinars hemsida >>>
Läs även Åke Wirténs berättelse om sin tid som ledare för Sveriges Stärkelseproducenters förening >>>
Culinar nomineras för sin produkt Culinax, ett smaksystem som öppnar helt nya möjligheter för naturlig smaksättning av till exempel snacks, charkuterier, bröd, kex och kakor.
– I alla tider har det varit ett problem inom livsmedelsindustrin att få smaker och aromer att bevaras under tillverkningsprocessen. Culinax har två stora fördelar: Det är procesståligt och gör dessutom att smakerna frigörs på ett naturligt sätt, säger Culinars marknads‐ och försäljningschef Håkan Christensson.
För livsmedelsindustrin öppnar Culinax inte bara för smaksättning på ett sätt som tidigare har varit omöjligt, utan också för helt nya, moderna produkter som möter dagens förväntningar på fräschör, smakrikedom och hållbarhet.
Culinax är resultatet av ett intensivt forskningsarbete på Culinars utvecklingsavdelning. I botten finns Culinars mångåriga erfarenhet och djupa kunskap inom smak och textur.
Hemligheten bakom Culinax är att det skyddar smaker och aromer så att de klarar även de mest krävande processer. Detta oavsett om det gäller bageriprodukter, charkuterier, färdigmat eller snacks. Culinax är också mycket gynnsam att använda till olika lågfettprodukter, till exempel snacks.
– Med Culinax klarar aromerna hela processen och sedan frigörs smaken långsamt och naturligt. Det är ungefär som när man tuggar på en bit äpple – smaken växer, utvecklas och förändras, klingar av och lämnar en angenäm eftersmak, säger Håkan Christensson.
Food Ingredients Excellence Award tilldelas årets bästa innovation inom livsmedelsbranschen. Culinars nya smaksystem Culinax är en av tre nominerade. Vinnaren offentliggörs den 17 november vid årets upplaga av livsmedelsmässan Food Ingredients Europe, som hålls i Frankfurt.
För mer information om Culinar och Culinax, kontakta: Håkan Christensson, marknads‐ och försäljningschef, Culinar +46 (0)708 18 24 24 [email protected]
Culinars hemsida >>>
Läs även Åke Wirténs berättelse om sin tid som ledare för Sveriges Stärkelseproducenters förening >>>
Kommentarer
Trackback