Potatispudding



Recept från: 107 sätt att tillaga potatis:

Potatispudding

Stora potatisar råskalas och kokas, men ej alldeles mjuka, i saltat vatten. När de kallnat, passeras de. Till 425 gram potatis tager man 72 gram smör och en matsked mjöl. Smöret sättes över elden, potatisen jämte mjölet ilägges och det hela röres, tills det blir väl sammanblandat, då det spädes med 3 skedar grädde. Massan hälles därefter upp i en stor skål och arbetas väl, när den kallnat, med 10 äggulor, en åt gången, samt något socker och salt. Äggvitorna vispas till hårt skum och nedskäras försiktigt. Smeten slås i en väl smörbestruken och brödbeströdd form och kokas i vattenbad 2 timmar

Lycka till.

För er som inte har öppen eld går det säkert lika bra med en ugn.

Leif

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0